Разлики

Това показва разликите между избраната версия на страницата и текущата.

smallfirm:smallfirm [2009/06/22 12:08]
admin
smallfirm:smallfirm [2009/07/28 18:06] (текущо)
admin
Ред 1: Ред 1:
 +{{ :smallfirm:logo.png }}
 +
======  Въведение ====== ======  Въведение ======
Ред 17: Ред 19:
==== Ресурси ==== ==== Ресурси ====
 +Актуалната версия на програмата е 1.0.2\\
 +Във версия 1.0.1 са фиксирани следните неща:
-Програмата можете да изтеглите от ТУК: За момента само от замунда ( [[http://zamunda.net/details.php?id=177355&hit=1]] )+1.  От диаграмите може да се излиза само с бутона изход.\\ 
 +2.  Оптимиране на базата данни, да използва по-малък капацитет.\\ 
 +3.  Наместване на дизайна на стартиращият формуляр.\\ 
 +4.  Поява на „Small Firm“ от долу в лентата.\\ 
 +5.  Фиксирана грешка при сравнение между разходи/продажби\\ 
 +6.  Фиксиран бъг със запаметяване на „продажна цена”\\ 
 +7.  Продажба а не "покупка" в стартиращия формуляр\\ 
 +8.  SaveAsPdf е махнат от инсталацията\\ 
 + 
 +Във версия 1.0.2 са фиксирани следните неща: 
 + 
 +1.  Програмата използва само валутата на системата.\\  
 +2.  Премахване на ненужните навигационни полета.\\ 
 +3.  Изчистване на дизайна (за по-добър печат)\\ 
 + 
 +Програмата можете да изтеглите от ТУК: [[http://www.ton4ev.com/Files/SmallFirm_1_0_2.zip|smallfirm_1_0_2.zip]] \\ Ако някой друг има желание да хоства програмата нека се обади ;)
Соурс кода на програмата можете да намерите ТУК: {{:smallfirm:smfirm_source.zip|}} Соурс кода на програмата можете да намерите ТУК: {{:smallfirm:smfirm_source.zip|}}
Ред 41: Ред 60:
- Access Runtime 2007\\ - Access Runtime 2007\\
- readme.txt\\ - readme.txt\\
-- SaveAsPDFandXPS Която позволява на Аксес извличане в pdf документи. (Което може би беше грешка от моя страна и излишни 800 килобайта тъй като PDFCreator е безплатна и доста по удобна програма, SaveAsPDFandXPS може да бъде използван и само ако програмата е отворена с Аксес в __НЕ__ Runtime модус)+- SaveAsPDFandXPS Която позволява на Аксес извличане в pdf документи. (Което може би беше грешка от моя страна и излишни 800 килобайта тъй като PDFCreator е безплатна и доста по удобна програма, SaveAsPDFandXPS може да бъде използван и само ако програмата е отворена с Аксес в __НЕ__ Runtime модус - програмата ще бъде махната от smallfirm в следващите версии)
Ред 60: Ред 79:
Какво не предоставя програмата на този етап? Ще го кажа на кратко: много неща! Включително и ДДС което според мен е сериозен минус, но [може би] ще бъде добавено в някой бъдещ вариант на програмата. Какво не предоставя програмата на този етап? Ще го кажа на кратко: много неща! Включително и ДДС което според мен е сериозен минус, но [може би] ще бъде добавено в някой бъдещ вариант на програмата.
 +
 +==== Експорт в *.pdf ====
 +
 +За разпечатка в .pdf формат има една програма(добавка) - "Microsoft Save As PDF and XPS" (__Внимание: От версия 1.0.1 нагоре, добавката е премахната от инсталационния пакет__) , която се инсталира заедно с програмата SmllFirm. Но по-късно установих, че програмата не е нужна, защото експорт в .pdf става когато програмата не е в runtime, тоест когато е отворена през аксес нормално. Затова ако не желате да инсталирате програмата SaveAsPDFandXPS.exe просто преди инсталиране отворете файла сетъп.ини в папката
 +SmallFirm/Files/Setup/setup.ini
 +
 +и премахнете от края следното:
 +
 +<code>
 +[ChainedInstall_2]
 +TaskName=PDF & XPS Addin Setup
 +TaskType=exe
 +Path=\Files\SaveAsPDFandXPS.exe
 +IgnoreReturnValue=0
 +cmdline=/quiet
 +</code>
 +
 +Запаметете файла setup.ini и инсталирайте SmallFirm. Всъщност ако не ви трябва програмата(addin-a) "Microsoft Save As PDF and XPS" за офис приложенията, винаги може да бъде деинсталирана и от контрол панела. Много добра програма която препоръчвам (а и безплатна) за разпечатване в .pdf файлове е PDFCreator (има я по нета навсякъде). При разпечатване избирате принтера на PDF Creator и принтиране... готово.
 +
 +{{:smallfirm:pdf.gif|}}
 +
 +==== Артикули ====
 +
 +{{:smallfirm:artikuli.png|}}
 +
 +Воденето на артикулите в днешно време е неизбежна част от всяка една фирма занимаваща се с покупки и/или продажби на продукти или услуги. SmallFirm дава до известна степен доста възможности за работа с артикулите.\\
 +Код на стоката се състои от 10 символа, като умишлено е позволено тези символи да са от всякакъв вид, т.е. цифри, букви, диезчета, плюс минус и т.н.. Има кратко описание на стоката. Наличност, която автоматично се определя от закупени - продадени бройки, както следва по пътя на логиката. За всеки продукт си избирате в какви разфасовки ще бъде продаван, тоест количеството му, дали в килограми, бройки (стандартно) или според от вас избрано количество, което можете да въведете от бутона "количество". Което мисля е по-интересно е търсачката на артикули. Обикновенно в една база данни със 300 артикула, човек може да се изгуби в дебрите ако няма подходящата търсачка, затова търсачката на SmallFirm е оптимизирана така, че да търси по код, описание, купувна цена, продажна цена, като намира всеки един артикул съдържащ въведената дума/част от дума в търсачката.
 +Бутончето с диаграмата, което се намира под бутона за излизане от артикули служи за диаграма на наличностите на артикулите.
 +
 +
 +==== Детайли ====
 +
 +{{:smallfirm:detajli.png|}}
 +
 +В "детайли" могат да бъдат разглеждани статистиките между извършените покупки и продажби. Има възможност на експорт на данните в Ексел както и разпечатване на данните. Има диаграми за продажбите и разходите по месеци и години (знака за диаграма до бутона "експорт в ексел". Важно: За да можете да експортирате в ексел ви трябва да имате инсталиран ексен на компютъра си!
 +
 +==== Нова доставка ====
 +
 +Датата на доставката е автоматична, при запаметяване или излизане от доставката, данните автоматично се запаметяват. След излизане не можете повече да променяте започната доставка, дори и празната доставка се запаметява но може да бъде изтрита от "разглеждане на доставки". Един "проблем" с който бихте могли да се сблъскате е ако, виж, се намери например повече стока в склада от посочените в доставките до сега(все пак стават грешки). За подобни случаи можете да въвеждате стока без цена като поставите отметката "Въвеждане без цена".
 +
 +==== Разглеждане на доставки ====
 +
 +Общо взето ви се позволява да разглеждате, избирате, разпечатвате от drop-down менюто извършените доставки.
 +
 +==== Нова покупка (от 1.0.1 - "Нова продажба") ====
 +
 +Тук става дума за покупка от гледна точка на клиента или еквивалентно на "нова продажба", може би е грешно, че избрах точно това наименование на бутона. Важи същото както в "Нова доставка" - Датата на покупката е автоматична, при запаметяване или излизане от покупката, данните автоматично се запаметяват. След излизане не можете повече да променяте започната [от клиента] покупка, дори и празната покупка се запаметява но може да бъде изтрита от "Разглеждане на продажби".
 +
 +==== Разглеждане на продажби ====
 +
 +Позволява да разглеждате, избирате, разпечатвате от drop-down менюто извършените [от гледна точка на клиента] покупки.
 +
/home/cosmos656/ton4ev.com/tonchopedia/data/attic/smallfirm/smallfirm.1245661697.txt.gz · Последна промяна: 2009/06/22 12:08 от admin
Към началото
GNU Free Documentation License 1.2 chimeric.de = chi`s home Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0